Hej,

jag sitter precis och utvecklar en "portfoliosajt" till mig själv där jag samlar saker jag gör - texter, framträdanden, event jag ordnat etc. Just nu har den inte så mycket inriktningen av ett traditionellt CV men det kanske kommer lite mer sånt också sen.

Det jag funderar över är i vilken mån detta skulle fungera när man söker jobb. Om jag skickar ett bra brev men i övrigt bara länkar till giselajonsson.se och inte skickar med någon meritförteckning. Som rekryterare, skulle du klicka? Eller går man vidare direkt när man inte får ett papper framför näsan? Beror det helt enkelt på hur bra brevet är, dvs om man blir intresserad eller inte.

Visningar: 97

Gör ett inlägg på det här

Inlägg i den här diskussionen

Jag följer alltid upp länkar till hemsidor och LinkedIn när jag stöter på sådant! Sen har jag ju en viss förkärlek till sådant.

I mina ögon är det ett plus med digital närvaro och kanske lurar jag mig själv här men jag tycker att det ger en mer komplett bild av en kandidat att titta på t.ex hemsidor och närvaro på Social medier än en framkrystad ansökningstext och ett CV.

Men som sagt, jag kan bara tala för mig själv i det här fallet och jag har ju liksom du en viss förkärlek till webben.
Ja, jag skulle klicka!

Sedan kanske ett cv ändå av vissa ses som någon sorts prestationsminimum för en jobbsökande. Ha ett redo i så fall.

Det enda man inte vill ha som rekryterare är filer i mystiska format eller portfoliositer byggda i Flash (om du inte söker jobb som Flashutvecklare/-designer).
Givetvis skulle jag klicka! Håller med Johannes om vinsten i att få en bättre bild av den sökande.
Jag skulle absolut klicka - och det gjorde jag också, på din länk! Jag tycker det är väldigt innovativt och är framförallt imponerad av din Prezi. Nice work!
Jag tror att vi som svarar på din fråga inte utgör något representativt urval. =)

Min erfarenhet är att HR-branschen är ganska "efter" när det gäller internet och sociala medier. Så jag hade nog även bifogat CV:t, för säkerhets skull.
Jag håller med om att vi måhända inte utgör ett representativt urval. Men kan det vara så att detta är aningen självreglerande? Gisela kanske inte vill synas vare sig mot företag/HR-personer som är "efter" eller "average"? Kanske klickar den skara människor hon vill ska klicka, så att säga? Så skulle i alla fall jag kunna resonera, även om det beror en hel del på vilken form av tjänst den sökande är ute efter.

RSS

© 2015   Created by Fredrik Johnsson.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor